On the breedingloft: H. & E.J. Eijerkamp ("Brother Celena", "Sister Indy & Jana", "Son Olympic Hans", Dgt. "Claudio Che") - W. & F. Ebben, children: "Indy" (3), "Linus"(2), "Diablo" (3), "Evolution", "Edgar", "Cyrus", etc - P. Veenstra       

V18 Quievrain (226 km)

✅️ "GOLDEN 955" PAKT DE WINST VANUIT QUIEVRAIN (226 KM) TEGEN 5.475 DUIVEN

Zaterdag stond de 3e vitesse vlucht op het programma vanuit Quievrain... na vorige week was even afwachten hoe ze er nu echt voor stonden.

De trainingen waren prima en de gezondheid straalt ervanaf, op Zaterdag 9.10 uur werden 25 stuks van ons hok gelost.... ze werden verwacht tussen 11.30 en 11.45 uur (gezien de snelheden in andere afdelingen) echter werd het uiteindelijk 11.48 uur dat de jaarling duivin "Golden 955" kwam aangestormd uit een richting wat normaal niet de juiste is om vroeg te zitten maar ze verspeelde geen seconden en viel in een vrije val op de antenne.

En achteraf bleek dit "net" genoeg om de 1e in ons vlieggebied Zuid Oost afdeling 8 te winnen tegen 5.475 dv met een voorsprong van slechts 1 seconde.

Na de eerste was het even wachten op nr. 2 maar daarna volgde ze elkaar goed op en in minder dan een uur waren ze alle teruggekeerd en winnen uiteindelijk 20 vd 25 gezette duiven zijn of haar prijs.

Met 6 duiven bij de eerste 10 in de club en een aantal jaarlingen die wekelijks op appèl zijn mogen we tevreden zijn tot nu toe ... op naar de eerste midfond vlucht vanuit Morlincourt

Alle winnaars gefeliciteerd!