On the breedingloft: H. & E.J. Eijerkamp ("Brother Celena", "Sister Indy & Jana", "Son Olympic Hans", Dgt. "Claudio Che" etc..) - W. & F. Ebben a.o. children: "Indy" (2), "Diablo" (3), "Evolution", "Edgar", "Cyrus", "Cesar", etc - P. Veenstra etc.      

V18 Niergnies (269 km)

Langzaam aan word het beter ..... Niergnies een vlucht met pittige omstandigheden.

Tijdens het inkorven van de duiven konden we al merken dat ze er weer een stukje beter op stonden dan de week ervoor, ook de trainingen toont aan dat ze zich lekkerder beginnen te voelen richting de vluchten waar het voor ons om draait ... de midfond en dagfond. 

Ook deze week onzekere omstandigheden qua weertype... er werden winterse omstandigheden voorspelt en dat kwam ook uit.. in limburg een paar centimeter sneeuw, en bij ons harde wind, regen en hagel. 

Toch kon er om 10 uur het startschot gegeven worden van Niergnies, 30 stuks die zo snel mogelijk 269 km moesten zien af te leggen. Gezien de omstandigheden werden ze vanaf half 2 verwacht... het werd uiteindelijk 13.33 uur dat de 1e 2 duiven in de klok werden geconstateerd. 

Deze keer was de snelste van ons hok de "Speedy 226", de winnaar van o.a. 1e Geel 2343 d vorig jaar op de 1e vlucht... hij stond voor het eerst dit jaar bij de eerste getekende doordat hij nog niet had gemist en ook omdat hij tijdens de trainingen liet zien in goede doen te zijn met aparte trainingsarbeid.... 

Een aantal seconden daarna piepde de klok weer voor de jaarling duivin "18-752", "Esmeetje" een jong duivinnetje die zich al vaker heeft laten zien. De derde was wederom "17-296" "Inbred Veenstra 296" die al eerder dit seizoen voorin zat.

De vierde was topduivin "Beauty 232" de duivin is wederom een kleinkind van "Mother Meaux 959", (10-959) en de moeder is een volle zus van "Jana" & "Indy" H. E.J. Eijerkamp (v. Loon) die ondanks dat ze de 1e vlucht terug kwam met 4 staartpennen minder toch weer voorin te vinden was..... zij begint weer op stoom te komen voor de midfond waar ze vorig jaar ook al 3e - 10e en 11e in de kring pakte. 

Ook "Tadic 258" was weer van de partij dit keer iets later en wel als 6e duif maar toch nog een 128e tegen 1702 duiven dus nog dik 1: 10. 

Van de 30 gezette duiven wonnen er 17 prijs in de regio dus ook het % begint langzaamaan te stijgen. En zoals zo vaak wederom veelal stamvader "Special Veenstra 364" bloed en "Mother Meaux 574" (10-959) van voren. 

Op naar de midfond... a.s. week Morlincourt (327 km) 

Hieronder de uitslagen en stamkaarten van de eerste duiven: