Strains: Will & Falco Ebben (Kinderen "Indy", "Diablo", "Fidel", "Cyrus", "Edgar", "Belle" etc.. - H. & E.J. Eijerkamp ("Brother Celena", "Sister Jana" etc..) - P. Veenstra (Foundation cock "Special Veenstra 364") - v. Dyck & Heremans via Th.Medze.      

V16 Tienen (137 km)

Tienen .... het had iets beter gemogen. 

Op 21 April stond de 2e vitesse vlucht van uit Tienen op het programma, vooraf waren de weersverwachtingen super te noemen, helaas was het in de ochtend nog niet 100% goed, door mist / inversie. Uiteindelijk werden ze gelost om 13 uur. 

Wij hadden net zoals vorige week 35 "Geurtzjes" in de strijd ( 21 doffers / 14 duivinnen) onderverdeeld in 10 oude en 25 jaarlingen. We verwachten de duiven tussen 10 voor 3 en 3 uur en uiteindelijk werd het voor ons 14.55.55 uur dat de eerste "piep" klonk met de "293", een laat jong van 2017 die vorig jaar 4 natourvluchtjes heeft mogen afwerken en gezien de omstandigheden was dit al een kleine verrassing in positieve zin mbt. deze prachtige doffer. 

Maar wat ons nog meer verraste was het feit dat de eerste 13 duiven ALLE jaarlingen zijn en dus alle 10 de oude hun prijs missen, terwijl de eerste 2 weken (africhting / Geel) er 80% oude in de prijzen terug te vinden waren. Misschien toeval maar toch vinden wij dit een "vreemd" gegeven waar we de vinger niet op kunnen leggen en ons ook nog nooit eerder overkwam. 

De uitslag was helaas ook niet zo als vooraf gehoopt, het was niet slecht maar ook zeker voor verbetering vatbaar, we zien in het grote verband dat de duiven veelal in de strook Wijchen / Nijmegen / Elst / Arnhem vallen qua kopduiven en we er eigenlijk totaal niet aan te pas komen..... maar dat mag geen excuus zijn want clubgenoot v.Olderen-Meuwsen die in Bemmel woont kon wel met de kop mee met enkele duiven.

Kortom het moet beter en daar gaan we ons best weer voor doen a.s. week waar volgende week 
Biergies wacht als volgende halte.
 

Hieronder de kring uitslag en de stamkaart van de 1e duif: