Strains: Will & Falco Ebben (Kinderen "Indy", "Diablo", "Fidel", "Cyrus", "Edgar", "Belle" etc.. - H. & E.J. Eijerkamp ("Brother Celena", "Sister Jana" etc..) - P. Veenstra (Foundation cock "Special Veenstra 364") - v. Dyck & Heremans via Th.Medze.      

N33 Tienen (137 km)

Ze waren met zijn "Negene" tegelijk vanuit Tienen.....

Soms heb je van die momenten dat het even niet mee zit en dat was bij deze vlucht het geval. 
Op deze vlucht werden de zelfde 20 duiven ingezet als vorige week, die een mooie uitslag op papier zetten. 

Dat ze in goede doen waren bleek toen wel en ook de trainingen zijn meer dan goed te noemen. De verwachtingen waren er dan ook. Ze werden gelost om half 9 en verwacht rond 10 voor 10 en dat bleek te kloppen. Tussen 9.50 en 9.51 uur verschenen er plots 9 duiven boven het hok. Toen begon het circus en 
spelen in de lucht. Ze hadden nog volgende energie en zo met zijn alle in de lucht was het best gezellig. 

Voor ons was dat helaas minder gezellig omdat het 9 hele vroege duiven bleken te zijn achteraf. Maar nu werd er PAS 9.54 uur geklokt en op zo'n natourvlucht als vandaag weet je dat dit heel veel punten / plaatsen kost. 

Achteraf gezien zouden deze 9 duiven met gemak 1 t/m 9 hebben gespeeld als ze na beneden waren gekomen en ook in de regio zou dit 9 duiven bij de eerste 30 tegen bijna 6000 duiven hebben betekend. Maargoed de klok telt en we moeten maar denken "ze waren er en op naar volgende week". 

Uiteindelijk wonnen ondanks alles toch 15 v.d. 20 gezetten duiven hun prijs en dat is meer dan goed te noemen. w.o. 8 van de 8 weduwnaars erin!. 

Hieronder de uitslag van deze week: