Strains: Will & Falco Ebben (Kinderen "Indy", "Diablo", "Fidel", "Cyrus", "Edgar", "Belle" etc.. - H. & E.J. Eijerkamp ("Brother Celena", "Sister Jana" etc..) - P. Veenstra (Foundation cock "Special Veenstra 364") - v. Dyck & Heremans via Th.Medze.      

M20 Chalons en Champagne (345 km)

Chalons & Champagne: Voor ons net niet de winst in de afdeling! 

Op 18 Mei stond de 2e Midfondvlucht op het programma, na vorige week een mooie start op de midfond met o.a.een 7e en 79e in de afdeling tegen 23392 duiven, werd er met enig vertrouwen ingekorfd voor de tweede echte krachtmeting.... gezien het komende programma werd ervoor gekozen om  de "mindere" doffers tot nu toe en een aantal dagfond doffers een weekje thuis te houden en zelf een lapvluchtje te geven op Zondag. Er werden 24 duiven ingezet (17 duivinnen, 7 doffers). 

De duiven konden gezien de weersomstandigheden niet eerder gelost worden dan 10.20 uur. 
De wind op dat moment was niet geheel te peilen, gelost met ZO, draaiend naar NO en ook later 
ook weer ZO etc..... dus de snelheid was moeilijk in te schatten. 

Rond de klok van 14.10 uur stonden we (ik, pa, Sem & Antwan) op de uitkijk met de gedachte dat 
we rond de klok van 14.30 uur zouden moeten gaan draaien........ tegen de klok van 14.15 uur checkte ik nog even de meldingsite om te kijken of er op de kortere afstand misschien al gedraaid was en dat bleek niet het geval. Dus alles was nog mogelijk.... en toen ineens was daar een harde klap die ons alle deed schrikken.... het was jawel onze 2e get.... "Sensation Diablo", (17-290) die met een rotgang over de muur tegen te valplank aanvloog en zo half op de rug landend op de antenne viel en werd geconstateerd op 14.20.26 uur. met een snelheid van ruim 1437 mtr. per minuut. 

Dat moest een vroege zijn snel werd de meldingssite weer bekeken en op de voorhand werd de eerste geklokt om 14.21 uur (1407 mtr) dus dat zag er goed uit voor ons.... toen werd het afwachten op nummer 2 en dat duurde tot 14.26 uur werderom de "Esmee's 760" (18-760) die vorige week de 7e won v.d. afdeling tegen ruim 23000 d. Zij kwam zelfs al helemaal vanaf de verkeerde kant richting het hok gestormd.


Vlak daarachteraan volgde de doffer "Blue Star 285", (17-285) achteraf ook nog een kopduif in groot verband. In de club werd het uiteindelijk de 1e - 2e en 4e, in de kring: 1e - 8e - 13e - 75e - 78e etc..
en in de afdeling 2e - 51e & 88e tegen 17360 dv. Voor ons een geweldig mooi resultaat. 

Het verloop van de vlucht bleek bij de meeste onder ons niet gemakkelijk en ook bij ons
"vielen" de duiven niet zo vlot al voorgaande weken wat de moeilijkheids graad ook nog een weergaf
en ons de bevestiging geeft dat het met de gezondheid momenteel wel goed zit.
 

Op naar de eerste dagfondvlucht a.s. week... we hebben er zin in!


Hier de uitslagen en de stamkaarten van de eerste duiven: