Strains: Will & Falco Ebben (Kinderen "Indy", "Diablo", "Fidel", "Cyrus", "Edgar", "Belle" etc.. - H. & E.J. Eijerkamp ("Brother Celena", "Sister Jana" etc..) - P. Veenstra (Foundation cock "Special Veenstra 364") - v. Dyck & Heremans via Th.Medze.      

J33 Laon (299 km)

Onbegrijpelijk slechte vlucht voor vele van ons....

Vooraf waren gezien de eerdere vluchten hoog gespannen en ook deze keer werden er 20 stuks naar volle tevredenheid en tot op het bok gemotiveerd ingekorfd. Dus wat zou er mis kunnen gaan zou je denken. 

Nou heel veel bleek achteraf..... ten eerste begonnen we veels te laat voor een mooie klassering en 
daarnaast missen we ook nog de betere duiven tot nu toe w.o. "Men in Black" die al een 2e en een 9e in de regio vloog tegen 4000 en 3000 duiven. 

Wat achteraf opvalt is dat vele hokken die tot dusver top hadden gepresteerd door de mand vielen en/of veel verliezen kende. Op moment van dit schrijven (26-08 ivm weekje vakantie) is er al veel gesproken en geschreven over deze vlucht en er zijn een aantal zaken die aan de orde komen wat het een en ander zou kunnen verklaren (duitse lossing op moment dat de eerste van onze afdeling moesten passeren, lossingen afd. 6 en 9 in combi met die van ons) maargoed daar kopen we niks voor en we moeten kijken naar onszelf en concluderen dat we deze week snel moeten vergeten en hopelijk moeten zien als een incident, helaas zijn we hierdoor wel de 1e plek in de kring en 3e in de regio kwijt maar we gaan door en proberen terug te knokken. 

De schade is uiteindelijk 4 stuks die we missen w.o. zoals gezegd onze beste dat doet nog het meest zeer en laten we hopen dat iemand hem opvangt en hem opgeeft of netjes verzorgd (mocht iemand hem opvangen dan mag hij / zijn in ieder geval 2 jonge komen halen a.s. jaar als die word opgegeven) 


Uiteindelijk wonnen in de afdeling nog 8 v.d 20 hun prijs. 

Hieronder de uitslagen van deze vlucht: