Strains: Will & Falco Ebben (Kinderen "Indy", "Diablo", "Fidel", "Cyrus", "Edgar", "Belle" etc.. - H. & E.J. Eijerkamp ("Brother Celena", "Sister Jana" etc..) - P. Veenstra (Foundation cock "Special Veenstra 364") - v. Dyck & Heremans via Th.Medze.      

J32 Niergnies (269 km)

Niergnies werd 1e prijs nummer 3 uit 4..... 

Al vanaf de start is de jonge garde in goede doen, alleen was het deze keer afwachten hoe het zou uitpakken. Namelijk de eerste vlucht met 2 nachten mand, een sprong van 158 km naar 269 km oftwel een sprong van ruim 110 km, wind vanuit het westen ipv kopwind zoals de weken ervoor. Oftewel een aantal zaken die eerst maar eens overleefd moesten worden. Om 7.45 uur werd het startschot gegeven w.o. 20 duiven van ons, de overige werden ingezet op vrijdag op de natour.

De duiven werden rond de klok van 10.30 uur verwacht gezien de snelheid smorgens op de Natour.
Het duurde uiteindelijk 10.34 uur dat "De 763" na een halve ronde in een keer in "het gat" wist te landen en dus geen enkele seconde verspeelde. Deze duivin zat net op eitjes van een dag of 3 en had dus alle reden om snel naar huis te keren.

Toen duurde het in onze ogen iets te lang mbt. nummer 2, op 10.37 uur kwam daar wederom "Men in Black" aangestormd met in de slipstream de regio winnaar van de 1e vlucht "First Lady" 18-753 die samen tegelijk op de antenne wisten te landen. 7 minuten na de eerste waren er 9 v.d. 20 retour.

De eerste meldingen begonnen binnen te komen en de "763" bleek uiteindelijk de 1e te pakken in de Club & CC en werd in de kring op plek 2 gepositioneerd tegen 1115 dv en een 29e in de Regio tegen 2748 dv. Waar we gezien de harde wind helaas tekort komen op de achterhand en met name het kampioenhok H. & E.J. Eijerkamp die een geweldige serie wisten neer te zetten. 

Uiteindelijk wonnen we in de Regio 4 50% prijs met 10 v.d. 20 en waren alle duiven al vrij vlot weer terug op het thuishonk. Al met al mogen we weer tevreden zijn en hebben ze ook deze test goed doorstaan.

Nu op naar de 1e NPO Vlucht waar we hopelijk een mooie vervolg mogen geven aan dit nu al mooie seizoen met de jonge garde. 

Hieronder de stamkaarten v.d. eerste duiven en uitslagen: