Strains: Will & Falco Ebben (Kinderen "Indy", "Diablo", "Fidel", "Cyrus", "Edgar", "Belle" etc.. - H. & E.J. Eijerkamp ("Brother Celena", "Sister Jana" etc..) - P. Veenstra (Foundation cock "Special Veenstra 364") - v. Dyck & Heremans via Th.Medze.      

J28 Geel (104 km)

Duivensport kan zo mooi zijn.... vaak is het vallen en soms is het opstaan, zoals gisteren! 

Vrijdag de 13e was de dag voor de eerste inkorving van de jonge garde, van de zo'n 50 (vroeg) gespeende jongen, zijn er 30 aan de start van de 1e vlucht verschijnen, 5 werden er in het begin zelf verwijderd, een aantal werden er door de roofvogel tussen uit geplukt en de 1e africhting op 8 km (1 voor 1 los) kosten een aantal duiven. 

De verdere voorbereiding was voor ons er een uit het boekje.... ze werden in totaal tot 30 km opgeleerd in 6x om daarna met de regio mee te mogen naar Hapert (72 km) hier kwamen ze vorige week ook super van naar huis en wel zonder verliezen! De trainingen bij huis zijn meer dan goed te noemen met dagelijks minimaal 45 min uit het zicht en nooit in 1 grote groep terug maar op eigen koers trainen en terug op het hok keren, met daarbij een geweldige "eetlust". 

Dus we konden met enig vertrouwen de duiven inkorven voor de eerste krachtmeting, De 30 overgebleven jonge stonden er dan ook "goed" op in onze ogen. En we hoopte vooral op weinig verliezen en goed afkomen van de nieuwe generatie...... 

Om half 9 werd het startschot gegeven dus we konden rekening houden met een aankomst tussen 
9.55 a 10 uur dachten we gezien de snelheid in andere afdelingen die tot zover bekend waren. 

Maar niks was minder waar en om 9.50 uur kwamen er 2 uit de "goede hoek" aangestormd om binnen een paar seconden op de ren en antenne te vallen. Er zat dus echte gang op kort daarna volgende de 3e duif die precies een minuut na de 2e duif werd geconstateerd, waarna de eerste andere duiven over begonnen te komen..... op eind 9.52 uur begin 9.53 uur kwam de 4e maar die had nog niet zoveel zin om te landen en werd uiteindelijk geklokt om 9.54 uur. waarna ze netjes doorvielen tot 35 minuten na de eerste er nog 5 van de 30 op appel ontbraken. Al met al super tevreden. 

Al snel bleek dat de eerste duiven ook vroeg waren in zowel de Vereniging als de CC maar als grote verrassing later op de dag bleken de eerste 3 ook nog goed voor de 1e - 2e en 7e van de gehele regio 4 tegen 4997 duiven! Een geweldig begin waar we allemaal op hopen maar wat we totaal niet hadden verwacht met nog 1 jong te gaan op zaterdag avond was de 1e opdracht meer dan geslaagd. 

Al weten we maar al te goed dat bij de jonge niks zeker is, dus we gaan ervoor om het zo te houden maar garanties in de duivensport zijn er nooit!. 

Namens mijn vader en mij nogmaals bedankt voor de vele felicitaties die we al mochten ontvangen, 
dit zijn de dingen die de duivensport zo mooi maakt!. 

Nu op naar Nationaal Chateauroux en de 2e Jonge duivenvlucht Tienen. 

 

Hieronder de stamkaarten van de eerste 3 duiven en de uitslagen:

(opvallend detail 2e en 3e duif komen uit de zelfde koppeling, waarvan we van de 3 gekweekte jonge er nog 2 hadden zitten, toeval?)