Strains: Will & Falco Ebben (Kinderen "Indy", "Diablo", "Fidel", "Cyrus", "Edgar", "Belle" etc.. - H. & E.J. Eijerkamp ("Brother Celena", "Sister Jana" etc..) - P. Veenstra (Foundation cock "Special Veenstra 364") - v. Dyck & Heremans via Th.Medze.      

E25 Chateaudun (535 km)

De 3e dagfondvlucht vanuit Chateaudun ...

10 stuks werden samen met ruim 12.500 duiven gelost om 7 uur, wij hadden er deze keer voor
gekozen om 7 jaarlingen en 3 oude te zetten. Onze 1e get van Gien kwam toen dinsdags pas thuis
en mocht deze keer een beurt overslaan en mocht na een weekje rust mee naar Laon. 

Gezien de omstandigheden en de eerdere vlucht van uit Laon die dag, werden ze verwacht rond de 
klok van kwart over twee en half 3... toen verscheen de eerste melding op de meldingsite van W. & F. Ebben om 13.56 uur die hun geweldige doffer "Linus 994" pakte.... (later bleek dit de eerste van afd. 8 en van de Sector 3 afd. 7-8-9) gelukkig hebben wij hier een volle zus van!!! 

Om deze snelheid te halen moesten we voor 14.09 uur draaien en om 14.07 uur stond we even aan de grond genageld want er viel plots een duif op de klep over de muur alsof hij de eerste won en met 5 "kijkers" achter het huis had niemand deze zien aankomen, we dachten dat is er een maar "helaas" was het een laatkomer van Laon. 

Toen kwam de 1e melding in de club om 14.11 uur wat later de 2e NPO bleek te zijn en moesten wij 
nog even wachten tot 14.29 uur toen de "Esmee 286" als een steen uit de goede hoek kwam aanstormen. Hij pakt de 2e in de club en CC en de 42e NPO Zuid tegen 2875 duiven. Het vervolg was ook goed te noemen met 7 v.d. 10 in de prijzen in de CC. 

Al met al een tevreden vlucht en een mooi vervolg op Gien van 2 weken terug.


Hieronder de uitslagen en de stamkaarten van de eerste 2 duiven: